In Contact verscheen in februari 2023 onderstaand artikel, geschreven door Annelies van Stein, de secretaris van onze vereniging.

Achilles gaat richting het 100-jarig bestaan.

“Wie kent Achilles niet, zou je zeggen, met zo’n lange geschiedenis. Maar toch zijn er mensen die de gymnastiekvereniging Achilles niet kennen. Een reden voor ons om dit stukje te plaatsen. Gymnastiekles kennen we allemaal van school. Onder het kopje lichamelijke opvoeding worden lijf en leden getraind. De gymnastiekles is de basis van alle sporten. Vele ouders van de basisschooljeugd weten dan ook de gymnastiekvereniging te vinden. Vaak hebben zij zelf op Achilles gezeten of horen ze via vriendjes/vriendinnetjes van hun kinderen enthousiaste verhalen over Achilles. Vanaf drie-en-een-half jaar kunnen peuters en kleuters op maandagmiddag kennismaken met klimmen, springen, rollen, klauteren enz. Vaardigheden als co√∂rdinatie, balans en motoriek worden spelenderwijs aangeleerd. Deze vaardigheden en het sociale contact zijn ook heel belangrijk op latere leeftijd. Voor de wat oudere kinderen, van zeven tot vijftien jaar, die hun vaardigheden verder willen oefenen, zijn er turnlessen op donderdagmiddag.”

Ouderen

“Niet alleen kinderen weten de gymnastiekvereniging te vinden. Er is ook een groep (zeer trouwe) ouderen. Voor hen is het samen sporten, op maandagavond, dinsdagavond (heren) en donderdagochtend, naast het werken aan de conditie en het soepel houden van de spieren en gewrichten, ook een sociale activiteit De lessen worden gegeven door een ervaren sportlerares, Sandra Karisik (afgestudeerd in bewegingswetenschappen). Sandra is al vijfentwintig jaar verbonden aan Achilles. De lessen worden afgestemd op de doelgroep.”