Maandag:
15.45 uur-16.45 uur jongens en meisjesgym. 3 – 5/6 jaar

De aller jongsten leren spelenderwijs zwaaien, balanceren, klimmen en klauteren. Daarna kunnen zij doorstromen naar de jeugdgroepen om op verschillende onderdelen hun motorische vaardigheden uit te bouwen.

Waarschijnlijk ben je zelf ook met sport begonnen met klimmen, klauteren, liedjes zingen, balanceren en koprollen maken. Er wordt dan ook wel gezegd dat gymnastiek de basis is van alle sporten en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen. Peuter- & kleutergym biedt namelijk een goede aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van het kind, omdat in de eerste levensjaren de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats vindt. Ook worden tijdens de lessen de sociale kwaliteiten gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport!

Iedereen die de allerjongsten observeert kan zien dat de motorische ontwikkeling van een peutertje anders is dan van een oudere kleuter. Onze groepen zijn daarom ingedeeld in twee leeftijdscategorie√ęn. De eerste twee lessen zijn geheel gratis en zonder vervolgverplichtingen. Doe mee aan een gratis proefles en bepaal daarna of je lid wil worden.

Tijdens de jaarlijkse demonstratie kunnen belangstellenden zien welke oefeningen de peuters en kleuters hebben geleerd.