Dinsdagavond van 19.30 uur – 20.30 uur

De lessen zijn gericht op het vergroten en/of behouden van spierkracht, lenigheid en botdichtheid, zijn afwisselend en variëren per week. Er wordt aandacht besteed aan het bewegen c.q. trainen van alle spiergroepen, door o.a. statische en dynamische oefeningen, zowel staand als grondgymnastiek, steps en aerobics.

De leeftijd van de heren varieert vanaf 50 jaar en ouder. Een aantal van hen heeft een sportieve achtergrond bij Achilles en zijn bij de vereniging gebleven. Anderen zijn op de “gym” gegaan om vitaal te blijven en contact te hebben met leeftijdgenoten via de sport. De onderlinge sfeer is goed, veel humor en gezelligheid.

Ervaring lid.
“Na een fietsongeval heeft mijn buurman mij meegevraagd naar de “gym”. Ik kon wel wat beweging en training gebruiken. Door het gebruiken/trainen van allerlei spiergroepen zonder belasting, merkte ik dat dit mijn herstel bevorderde en dat mijn spierkracht weer terugkwam. Dit is alweer ruim 10 jaar geleden. Omdat ik merkte dat een keer per week gym mij ook goed deed, ben ik bij de vereniging gebleven. En verder …. is het ook gewoon een leuk stel kerels onder elkaar.”