Welkom op de website van gymvereniging Achilles, sinds 1925 de gymnastiekvereniging van Egmond aan Zee.
Gymnastiekvereniging Achilles is allang niet meer alleen een “gymvereniging”.  Zo wordt er o.a. les gegeven in: aerobics, peuter- en kleutergym, maar ook grondgym en turnen in alle leeftijdscategorieën.

Bezoek ook onze Facebook pagina

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u contact met ons opnemen.
Heeft u interesse in deelname dan kunt u een proefles volgen.

De gymnastieklessen vinden plaats op:
Maandagmiddag:
15.45 uur-16.45 uur jongens en meisjesgym (3 – 5/6 jaar)
16.45 uur-17.45 uur jongens en meisjesgym (5/6 – 8 jaar
17.45 uur-18.45 uur jongens en meisjesgym + turnen (vanaf 9 jaar)

Donderdagmiddag: 16.45 uur-18.45 uur turnen (7-15 jaar)

Maandagavond: 18.45 uur-19.45 uur dames keep fit, grondgym enz.
Dinsdagavond: 19.30 uur-20.30 uur heren keep fit
Donderdagochtend: 9.30 uur-10.30 uur dames keep fit, grondgym enz.
wijzigingen voorbehouden

Overzicht van vakanties en vrije dagen in 2022/2023  (op deze data wordt geen les gegeven):
Herfstvakantie 21 tot en met 29 oktober 2022
Kerstvakantie 25 december 2023 tot en met 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie 17 tot en met 25 februari 2024
2e Paasdag: 1 april 2024
Meivakantie 29 april tot en met 10 mei 2024
Hemelvaart 9 mei 2024
2e Pinksterdag 20 mei 2024
Zomervakantie 20 juli tot en met 1 september 2024 ( LET OP: START voor de jeugd vanaf 11 sept, dus 1 week later dan start scholen)

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Sandra Karisik en ik werk sinds 1998 bij gymvereniging Achilles. Op jonge leeftijd was ik al zeer gefascineerd door verscheidene sportsoorten zoals: fietsen, schaatsen, tennis, turnen, kungfu, zwemmen en balsporten, dit was voor mij een teken dat ik hier later mijn beroep van zou gaan maken. Tijdens mijn middelbareschooltijd werd ik vaak gevraagd om mijn school te vertegenwoordigen op allerlei onderlinge sportwedstrijden. Mijn docenten waren zich bewust van mijn passie voor sport en daarom mocht ik als aanvulling op mijn reguliere vakken ook de gymdocent assisteren. Mijn grote droom kwam uit toen ik werd aangenomen op de opleiding Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Zagreb in 1986. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over hoe het menselijk bewegingsapparaat werkt, hoe training en uithoudingsvermogen met elkaar in relatie staan, maar ook over psychologische onderwerpen. Na mijn opleiding ben ik een grote uitdaging aangegaan door mijn eigen sportschool te openen. Wegens omstandigheden in mijn vaderland ben ik met mijn gezin in Nederland gekomen en heb ik in Egmond aan Zee de kans gekregen aan de slag te gaan als gymjuf.

Gymnastiek is naar mijn mening de beste basis voor een gezonde lichamelijke- en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Vaardigheden zoals coördinatie, balans en motoriek worden spelenderwijs aangeleerd, deze vaardigheden zijn van cruciaal belang op latere leeftijd. Hiernaast draagt het deelnemen aan sociale activiteiten in groepsverband zoals bij de gymnastiekles bij aan de ontwikkeling van een positieve sociale interactie op latere leeftijd.

Turnen is een intensieve sport en is een stapje verder dan gymnastiek, dit heeft te maken met de verschillende disciplines die hierbij komen kijken zoals: flexibiliteit, snelheid, coördinatie, elegantie en kracht. Deze eigenschappen zijn ontzettend belangrijk en vaak is het zo dat op jonge leeftijd al herkend wordt of het kind over deze capaciteit beschikt. Daarom wordt er bij de gymnastiekles gekeken of kinderen geschikt zijn om eventueel deel te nemen aan de turnles. Turnen heeft net zoals de gymnastiekles een positief effect op de ontwikkeling van de sociale interactie, echter vergt turnen meer discipline en concentratie.

Kortom, gymnastiek en turnen zullen beiden een positief effect uitoefenen op de essentiële ontwikkeling van uw kind. Daarom nodig ik uw kind van harte uit om deel te nemen aan één (of meer) van onze lessen!