Zaterdag 9 april was het dan zover, door de jeugd van Achilles werd getoond welke vaardigheden zij allemaal geleerd hebben in hun wekelijkse gymles.

De kinderen in de leeftijd van 3,4 en 5 jaar die op maandag om 15.45 uur gymmen waren samen met de 6 jarigen die vanaf 16.45 uur gymmen het eerst aan de beurt, De kleuters en 6 jarigen verrasten hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en heel veel andere belangstellenden met dat wat zij hadden geleerd.
Zo lieten zij bijvoorbeeld zien dat zij over een evenwichtsbalk konden lopen en op de mat konden duikelen en rollen en op de brug leren de kinderen zwaaien en balanceren het klimmen, klauteren en springen kwam aan bod bij het onderdeel kast.
Terwijl de jury de punten naar de telcommissie bracht werd het publiek getrakteerd met een optreden van de hiphop groep van Achilles. Het was een genot om te zien hoe ritmisch de meiden op de muziek bewogen.
Hierna kwamen de leden van de oudste jeugdgroep en de jongensgroep aan de beurt. Zij lieten zien hoe zij hun grenzen verder hadden verlegd, van spelenderwijs ‘hindernissen’ kunnen nemen naar wat moeilijkere opdrachten op de verschillende onderdelen om zo hun motorische vaardigheden te verbeteren.
De turngroep liet zien hoe zij hun lenigheid verder hebben uitgebouwd op onder andere mat, brug, kast en balk. Ook nadat deze groepen aan de beurt waren geweest gaf de hiphop groep nog een demonstratie.

Alle kinderen hadden een mooie medaille verdiend en kregen hun welverdiende diploma mee. Van iedere groep waren er 3 kinderen die net ietsje beter gescoord hadden dan de anderen en zij kregen een schitterende beker om thuis nog lekker mee na te kunnen genieten.